МОЛОДЬ

Францисканська зустріч молоді у Зарічанах 2017

Мир та добро!
З 27 по 29 жовтня у мальовничих Зарічанах, де природа сприяє роздумам та духовному відпочинку, Францисканська молодь, наслідуючи свого покровителя – святого Франциска з Асізі, мала реколекції. Темою зустрічі була «Місце ФраМ у світі». Проповіді священиків, адорація, конференції, тренінги та праці в групах допомогли усім присутнім глибше пізнати святого Франциска, Третій орден світських та місце ФраМ у ньому: функції, цілі та норми поведінки.


Можна з впевненістю сказати, що духовні вправи принесли хороший плід, адже у суботу під час вечірніх молитов, 12 учасників реколекцій склали обітниці Францисканської молоді, пообіцявши наслідувати у вчинках святого Франциска, завжди і всюди обирати добро, брати активну участь в житті парафії, бути вісником Церкви Божого Миру.

Також того вечора відбулася капітула, де було обрано нове керівництво ФраМ:
Асистент – о.Кирило Тополевський;
Модератор – Маріанна Соложенцева;
Віце-модератор – Вероніка Чорноус;
Секретар – Вероніка Главацька.

Атмосферу урочистості молодіжній зустрічі додав приїзд єпископа Віталія Кривицького. Свята Меса, очолена владикою, проповідь та зустріч єпископа з молоддю, дозволила усім присутнім по-новому пізнати дві заповіді любові до Бога та ближнього. Отець-єпископ наголосив, що наша любов повинна вимірюватися власними жертвами. Крім того, тривалий час працювавши з молоддю, Його Первосвященство поділився деякими секретами виховання та праці з молоддю, звернувши велику увагу на самосвідомість молодих людей.

ФраМ подарувала єпископу Віталію «молодіжний хрест» Сан Дам’янo – улюблений символ францисканців, виготовлений з шоколадок, та браслет Францисканської молоді, де зазначено про обов’язок щоденної молитви о 21 годині за усю Францисканську спільноту. Єпископ пообіцяв, що буде єднатися у молитві з молоддю та їх душпастирями.
Отож, щиро дякуємо усім організаторам зустрічі, керівництву Карітас-Спес у Зарічанах, учасникам реколекцій та вітаємо нове керівництво ФраМ. Нехай зустріч принесе стократні плоди, а Господь обдаровує мудрістю та наснагою.
До зустрічі на Андріївських вечорницях у Полонному.



ДУХОВНІСТЬ

Святий Франциск з Ассізі є одним з найвідоміших святих Католицької Церкви. В часи середньовіччя він своїм життям і започаткованим ним францисканським рухом відновив обличчя Церкви. Сьогодні його вшановують не тільки католики, але і християни інших конфесій, і навіть невіруючі.

Докладніше »

Клара народилася у 1194 році в Ассізі в аристократичній родині Фавароне і Ортоляни Оффредуччіо. Її мати під час чування в катедрі Сан Руфіно почула голос, який пророчо звістив їй народження дівчинки: "Не бійся, жінко, ти щасливо народиш ясне світло, яке освітить світ".

Докладніше »

За порадами кардинала Гуґоліна, а також за порадами Братів, Франциск вільний від керування Орденом, мусив достатньо швидко взятися за написання тексту більш змістовного, більш конкретного і більш юридичного.


Докладніше »

"Ідіть, проповідуйте, кажучи, що Царство Небесне - близько. … Не беріть ні золота..., ні торби на дорогу, ні одежин двох,
ні взуття, ні палиці, - бо робітник вартий утримання свого. …"

Євангеліє від Матея (Мт 10:7-16)