новіціат

Облучини 6 грудня 2012

Бути францисканцем – це радість!

«Про тих, які захотіли прийняти цей спосіб життя …

Нехай дадуть їм одіж випробування …» (2Уст 2,10)

       Кажуть, що людину зустрічають «за одягом», а проводжають за іншими критеріями … Але подія, про яку ми Вам сьогодні розповімо, стосуватиметься одягу, який безпосередньо виражає внутрішні наставлення людей, котрі його носять, точніше кажучи – цей одяг для них не є одягом, а видимим знаком, що передає їхню відданість Богу.

       Отже, мова про «Шату благодаті» – францисканський Габіт і братів менших, які зодягнулися у Христа розіп’ятого.

       Дня 6 грудня 2012 року Господнього в монастирській каплиці формаційного дому новіціату, що в місті Баранівка, провінціальний міністр Ордену Братів Менших в Україні отець Доброслав Копистеринський очолив урочисту св. Месу, під час якої братів новіціїв зодягнув у Габіт св. Франциска та надав їм нові чернечі імена. Таким чином, відтепер брат Денис носитиме ім’я святого Діонісія, брат Богдан – ім’я блаженного Христофора, брат Сергій – ім’я блаженного Себастіана.

       Наповнені францисканським духом, зодягнені у Христа, брати новіції від щирого серця складають подяку Богові за благодать отримання покликання до чернечого життя, також дякують братам у святому Франциску, за свідоцтво францисканського життя як дороги до святості.

    Також велика подяка усім братам священикам, котрі співслужили святкову Месу та братам форматорам.

                                               З молитвою брати новіції:

бр. Діонісій

бр. Христофор

бр. Себастіан

ДУХОВНІСТЬ

Святий Франциск з Ассізі є одним з найвідоміших святих Католицької Церкви. В часи середньовіччя він своїм життям і започаткованим ним францисканським рухом відновив обличчя Церкви. Сьогодні його вшановують не тільки католики, але і християни інших конфесій, і навіть невіруючі.

Докладніше »

Клара народилася у 1194 році в Ассізі в аристократичній родині Фавароне і Ортоляни Оффредуччіо. Її мати під час чування в катедрі Сан Руфіно почула голос, який пророчо звістив їй народження дівчинки: "Не бійся, жінко, ти щасливо народиш ясне світло, яке освітить світ".

Докладніше »

За порадами кардинала Гуґоліна, а також за порадами Братів, Франциск вільний від керування Орденом, мусив достатньо швидко взятися за написання тексту більш змістовного, більш конкретного і більш юридичного.


Докладніше »

"Ідіть, проповідуйте, кажучи, що Царство Небесне - близько. … Не беріть ні золота..., ні торби на дорогу, ні одежин двох,
ні взуття, ні палиці, - бо робітник вартий утримання свого. …"

Євангеліє від Матея (Мт 10:7-16)